Eines d'Accessibilitat

Skip to main content

TOMEU PENYA “ÍNTIM”

04 Febrer 2024 | 19:00h

Espai Cultural Fòrum Berger Vilafranca del Penedès


Acompanyat per Simó Pocoví (cantant de Geminis)

Nascut a Vilafranca de Bonany (Mallorca) Tomeu Penya és, sens dubte, uns dels cantants més populars i més premiat a Catalunya i Balears. Els seus discos són sempre un èxit aconseguint els primers llocs en les llistes de vendes i cada any realitza desenes de gales en les quals les seves cançons són cantades pel sempre nombrós públic que assisteix a les seves actuacions.

Tot i que fa cinquanta anys que està en actiu se li continua sumant públic molt jove al seu miler de seguidors. La seva peculiar i profunda veu, una irresistible personalitat artística i les seves originals cançons són la base perquè Tomeu Penya hagi assolit situar-se com un inqüestionable número 1 en el mercat de música en català.

Va editar el seu primer disc en 1982 "Carritx i Roses" on s'aprecia la gran influència de la música popular mallorquina i a poc a poc va incloent alguns temes on es nota la influència del country americà, del qual és un autèntic fan i així les seves composicions van derivant cap a una música de tall més internacional. Tomeu Penya representa musicalment un estil únic i difícil de definir per anar des de la línia de cantautor de les seves primeres composicions, fins a arribar a l'actual caràcter que, amb grans dosis de música americana, Tomeu transforma i personalitza.

Tomeu Penya ens presenta al MUSICVEU un repertori ple de sentiment en el seu format de concert íntim, acompanyat només de la seva guitarra i de la veu única de Simó Pocoví (cantant de Geminis). Cançons inoblidables de l'extens repertori del músic Vilafranquer, com Havanera o Maria, que no falten mai al seu concert. Però que aprofitant el format íntim pot tocar davant del seu públic temes no habituals als seus concerts.

FORMACIÓ:

  • Tomeu Penya, veu i guitarra
  • Simó-Géminis, segona veu