Eines d'Accessibilitat

Skip to main content

Fem música solidària per a la cura de l'ELA | X edició

Enguany s’ha escollit donar suport a la investigació per la cura de l'ELA, una acció social vinculada a través de les entitats Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls i Associació Catalana d'Afectats d'ELA (Penedès-Garraf).

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Motoneurona, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La degeneració de les neurones motores, fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, també es veuen afectades la capacitat de parla, deglució i respiració.

La malaltia actualment no té cura, té una evolució molt ràpida de pocs anys en la majoria de casos i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu, per això és tan important la seva investigació.

En aquesta 10a edició, el solidari Musicveu destinarà els seus beneficis als equips d'investigació de l'ELA de l'Hospital de Bellvitge.
Vine a gaudir del musicveu i donaràs suport a la cura de l'ELA!

Amics Joan Petit, nens amb càncer | IX edició

Enguany s’ha escollit donar suport a una entitat amb estreta relació amb el territori i amb la infància i els seus moments més durs.

El càncer infantil és, a Catalunya, la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys, després dels accidents. S’estima que a casa nostra es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous de càncer infantil (0-14 anys) cada any. Aquest tipus de càncer és molt diferent al d'adults ja que no es pot prevenir i requereix teràpies i tractaments diferents, pel que l’impuls de recerques i investigacions específiques és crucial.

Per això, aquesta 9a edició del solidari Musicveu serà en benefici dels Amics Joan Petit, nens amb càncer, una fundació sense ànim de lucre que té per objecte l’atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia. L'entitat destina tots els seus recursos als hospitals, clíniques i centres de tractament i rehabilitació oncològics infantils i a les fundacions oncològiques infantils, amb estreta relació amb els equips mèdics de Sant Joan de Déu i la Vall d’Hebron. Vine a gaudir del musicveu i donaràs suport a la investigació del càncer infantil!

Junts per l'Alzheimer i altres demències | VIII edició

Enguany s’ha escollit donar suport a una acció social que duen a terme dues entitats pioneres al territori, refermant i impulsant el treball en xarxa per afrontar els nous reptes de futur que es plantegen a la nostra societat. Un dels col·lectius que ha patit grans dificultats en la pandèmia i que té força mancances en la seva recuperació és el teixit de Gent Gran i la gran malaltia que l’envolta: l’Alzheimer. Per això, aquesta 8a edició del Musicveu serà en benefici del Programa Junts per l’Alzheimer i altres demències de l’Associació TIÁM i l’Associació Llambrusca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per oferir una millor qualitat de vida i suport a les famílies dels afectats d’Alzheimer i altres malalties associades.

D'aquesta forma, la Fundació Pinnae, amb el seu Festival MUSiCVEU, continua apropant, ara més que mai, la cultura i la solidaritat al Penedès.

No t'ho pensis i sigues solidari, vine a gaudir de MUSiCVEU, ara et necessitem més que mai.

Rebost Solidari | VII edició

L'objectiu del Festival MUSiCVEU d'enguany és ajudar a recaptar una part dels diners que el Rebost Solidari necessita per finançar un vehicle per a fer el repartiment del menjar diari, a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte REBOST SOLIDARI és una realitat gràcies al treball coordinat de diverses persones que treballen conjuntament en la distribució d'aliments a famílies necessitades de tots els barris de Vilafranca amb l'objectiu comú de gestionar el rebost solidari com a centre únic de distribució d'aliments al territori.

El banc d'aliments de l'Associació Ressò és una entitat sense ànim de lucre ubicada a l'Avinguda del Garraf 18, del barri Molí d'en Rovira de Vilafranca del Penedès, on col·laboren entre 15 i 18 voluntaris diferents cada dia que sumats són unes 140-160 persones al llarg del mes, complint amb totes les normes de prevenció i seguretat. Aquests voluntaris ajuden al Rebost Solidari fent tasques de reposició de les caixes d'aliments que arriben cada dia i atenent a unes 85 famílies de mitjana cada dia que sumen unes 545 famílies diferents de tots els barris de Vilafranca al cap del mes, on el 20% són infants i adolescents.

D'aquesta forma, la Fundació Pinnae, amb el seu Festival MUSiCVEU, continua apropant, ara més que mai, la cultura i la solidaritat al Penedès.

No t'ho pensis i sigues solidari, vine a gaudir de MUSiCVEU, ara et necessitem més que mai.

Ampert | VI edició

MUSiCVEU va lliurar a l'entitat social AMPERT "Mai no caminaràs sol" un xec amb la quantitat 3.370,30 € corresponent a la recaptació solidària de la VI edició. AMPERT invertirà la dotació rebuda a la millora de qualitat del malalt oncològic, afavorint l'ampli servei de transport i d'acompanyament que els proporciona.

L'acte va tenir lloc al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, on el Sr. Martí Solé, president de la Fundació Pinnae i entitat organitzadora del Festival, va fer el lliurament del xec econòmic al Sr. Joan Ríos, president de l'Associació Ampert.

AMPERT és una associació que treballa per a millorar la qualitat d'atenció donada als malalts oncològics durant les diferents fases de la malaltia. El seu àmbit d'actuació és comarcal i dóna cobertura als habitants dels 27 municipis de l'Alt Penedès i ofereix un servei diari de transport i acompanyament a les persones usuàries. Es tracta d'un transport col·lectiu coordinat amb el Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'ICO, i compta amb el seguiment mèdic del Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i suport del voluntariat de Creu Roja Alt Penedès.

Càritas | V edició

El Festival MUSiCVEU lliura 6.943€ solidaris a Càritas Interparroquial de Vilafranca

El Festival MUSiCVEU va fer el lliurament de la recaptació solidària, que anirà destinada als programes educatius que duu a terme Càritas Interparroquial de Vilafranca del Penedès. El xec amb la  bonica xifra de 6.943 euros, anirà destinat a els programes educatius de reforç educatiu per infants i adults, que ofereixen Càritas Interparroquial Vilafranca.

Els seus principals objectius són:

Recolzar el procés educatiu dels nens i nenes que participen en el reforç, tot elaborant un pla individualitzat de treball que tingui en compte les necessitats de cada infant. Això es fa en coordinació amb l’escola i serveis socials.

Reforçar el sentit de responsabilitat i la valoració personal partint del descobriment i desenvolupament de les pròpies capacitats. Potenciar la creativitat i les habilitats socials de cada infant.

Ensenyar i practicar tècniques perquè puguin adquirir hàbits d’estudi positius.

Formar en valors, partint del fet de la diversitat cultural dels nens i nenes que participen en el reforç.

Creu Roja | IV edició

El Festival MUSiCVEU lliura la recaptació solidària a la Creu Roja a l'Alt Penedès

El Festival MUSiCVEU va lliurar del 10% de la recaptació solidària de l’edició dels 2018 que va anar destinada al programa de suport d'emergència a l'alimentació infantil dut a terme per la Creu Roja de l'Alt Penedès.

El programa ofereix ajuda a infants de la comarca gràcies a un pla de beques menjador on la Creu Roja cobreix el 50% del cost del menjador escolar. A més a les famílies dels infants que reben l'ajuda, també se'ls fa seguiment setmanal a través de tallers d'hàbits alimentaris.

El programa de beques menjador forma part d'un projecte més ampli que la Creu Roja ha batejat sota el nom de "Donem-li la volta per omplir el plat" i que compta amb altres accions com el repartiment de targetes de prepagament a famílies amb dificultats socials per comprar aliments en comerços de proximitat, i amb la donació de kits de suport social amb productes destinats per a l'alimentació infantil i familiar.

Fundació l'Espiga | III edició

La fundació Espiga primera entitat en rebre l'aportació del Festival Música i Veu

Cal destacar el caire benèfic que va prendre el Festival en la seva tercera edició, adquirint el compromís d’aportar una part de la seva recaptació a una entitat social del territori.

El Festival Música i Veu va destinar part de la recaptació obtinguda en la seva tercera edició a la Fundació l’Espiga, en aquest cas, l’import de 1.000 euros, va correspondre al 10% del total recaptat del taquillatge i va ajudar a l’entitat en la seva tasca diària que té per objectiu millorar la qualitat de vida i promoció de la inclusió social de les persones amb discapacitat.

La Fundació l’Espiga és una entitat sense ànim de lucre del Penedès que, des del 1983, es dedica al desenvolupament personal i millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat en tot el seu cicle vital. Al recinte de la seu central està ubicada l'escola d'educació especial Delta-Espiga on s'atenen a persones que segueixen programes d'ajustament personal i social i d'ocupació terapèutica amb diferents nivells de suports.

D'altre banda, el servei de rehabilitació, ubicat a un edifici independent del mateix recinte, ofereix els serveis de fisioteràpia i logopèdia tant a persones ateses als diferents serveis de l'entitat com a pacients derivats d'altres serveis.