ORTHEMIS ORQUESTRA

06 Gener 2023

19:00h

Basílica de Santa Maria a Vilafranca del Penedès

Calendari2 Google Calendar Afegeix-ho al teu calendari!

Gran Concert d'Any Nou. Valsos i Polques de Strauss

Orthemis és una formació de 13 músics de corda i el seu director, en Diego Miguel-Urzanqui, amb més de 30 anys de trajectòria i més de 3.500 concerts a països dels 5 continents, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà es va convertir el 2019 en cooperativa, promovent el model d'autogestió.

Els seus orígens es remunten a l'any 1989, quan va ser fundada com una iniciativa per portar la música clàssica als pobles de Girona. Tot i que, des de llavors, ha expandit el seu circuit de concerts i ha dut a terme gires per quaranta-quatre països que abasten cinc continents, amb actuacions a Catalunya i la resta d'Espanya, i també per Alemanya, Suïssa, Escòcia, i fora d'Europa, per Shanghai, Honk Kong, Mèxic i Turquia.

El 1992 rep el Premi Nacional en la modalitat d'intèrpret de música clàssica i, el 1998, el Premi Sirena com a màxim exponent de la cultura empordanesa. Refundada recentment en el seu trenta aniversari, rebatejada i revitalitzada de sang jove rocedent de diversos països, l'orquestra encara manté una intensa activitat concertística, amb especial èmfasi en la difusió de la música catalana. El repertori de l'Orthemis-NovaOCE, abasta diversos estils, des de la música del barroc fins a la música contemporània, passant per la música tradicional, amb una especial atenció als compositors catalans. El seu actual director titular és en Diego Miguel-Urzanqui, que ha agafat les regnes a la recerca de l'excel·lència artística, guiant a l'orquestra amb tot el compromís que la música requereix.

DIEGO MIGUEL-URZANQUI

"Gran musicalitat i energia". Paraules del crític musical Jon Tolansky després de veure'l al capdavant de la Royal Philharmonic Orchestra a Londres. Des de 1998 realitza una trajectòria musical que el porta a sales de concerts d'Alemanya, Anglaterra, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Romania, Suïssa, Líban i EUA, i ha dirigit orquestres com la Camerata Regalâ (Bucarest), Orquestra Filharmònica de Kharkiv (Ucraïna), Orchestre Solidaire Résonnance (Suïssa) o l'Ensemble Symphonique Kataulus (França), entre d'altres. És director convidat del Rencontre de Guitare Classique de Nice (França) i director titular, des de 2018, de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. També desenvolupa una important activitat dins de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, com a professor de pràctica orquestral i música de cambra.


PROGRAMA

I Part

Johann Strauss II (Vienne,1825 -1899)
Obertura de l’opereta El Baró gitano
Annen Polka, op. 117
Josef Lanner (Viena,1801 - Döbling, 1843)
Die Schönbrunner, Vals op. 200
Johann Strauss II (Vienne,1825 -1899)
Tritsch-Tratsch, Polka op. 214
Roses del Sud, Vals op. 388

Pausa
10'

II Part

Josef Lanner (Viena,1801 - Döbling, 1843)
Steyrische Tänze, op. 165
Johann Strauss I (Viena 1804-1849)
Die Schwalben, vals op. 208
Johann Strauss II (Vienne,1825 -1899)
Quadrilles de l’opereta El ratpenat, op. 363
Vals de l’Emperador, op. 437
Marxa persa, op. 289


 

Seguiu-nos

En benefici de:

Contacte

Organització

Fundació Pinnae
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Premsa - Web

Fina Soler - Fundació Pinnae
656849710

Copyright © 2023 Festival Solidari MUSiCVEU
Tots els drets reservats. Fundació Pinnae

Subscriu-te

Apunta't a la nostra llista i et mantindrem informat sobre totes les activitats culturals