SOPAR SOLIDARI MUSICVEU
Sopar Solidari Tres Estrelles 2023
Una nova activitat del Musicveu que va captivar el públic assitent en un indret únic. Es va poder gaudir del concert de la Fredi’s Jazz Band, dirigida per el reconegut músic vilafranquí Enric Alegre, acompanyat per 5 veus femenines d’altíssim nivell: Gemma Abrié, Mirian Barahona, Laia Porta,Susana Sheiman i Laura Simó.
En acabar, MusicVeu va organitzar per primera vegada el Sopar Solidari Tres Estrelles en el exclusiu marc de l’Hotel Boutique Font de la Canya , un sopar de gala que va comptar amb la col·laboració de destacats cuiners catalans: Jeroni Castell (Restaurant les Moles), Carles Gaig (Restaurant Gaig Barcelona) i Christian Escribà (Escribà Pastissers).
El germans Carda de Cal Blay, juntament amb el seu xef Fèlix Aranda, van acollir en les seves cuines a tres cuiners i pastissers de la més alta cuina catalana, per preparar un menú molt exclusiu i solidari. Tots els plats, escollits per l’ocasió, es van maridar amb els vins i escumosos de dos cellers de referencia del Penedès: Llopart i Rovellats. Durant el sopar també hi va haver l’actuació d’un trio musical, i al final els assistents es van poder relaxar en el magnífic chill out dels jardins, amb una sessió de DJ.
Com tots els actes del Festival Musicveu 2023, aquest concert i sopar van anar en benedific de la Fundació Amics Joan Petit per a la investigació contra el càncer infantil dels hospitals Sant Joan de Déu i Vall d’Hebron. En concret, amb aquesta sopar es va voler visibilitzar la Cullera Solidària* dels Amics Joan Petit, unint l’alta cuina amb el suport a la investigació.
- La Cullera Solidària dels Amics Joan Petit simbolitza un stick d’hoquei que permetia al petit Joan jugar a aquest esport mentre estava a l’hospital. Aquesta cullera de fusta, inclosa en uns manuals de bons hàbits alimentaris per persones amb càncer, s’ha convertit en la icona solidària de l’entitat.
Sopar Solidari Musicveu 2024
La segona edició del Festival Solidari Musicveu es va celebrar el divendres 7 de juny a partir en el marc exclusiu dels jardins de l'Hotel Boutique Font de la Canya by Cal Blay i va comptar amb la col·laboració de destacats cuiners del territori de la Vegueria Penedès.
El grup Cal Blay, de la mà del seu xef Fèlix Aranda van ser l'encarregats d’oferir un ampli aperitiu de benvinguda a aquest esdeveniment als jardins rodejats d’oliveres i vinyes, on també hi ha instal·lada una magnífica haima amb vistes a Montserrat i que serà l’escenari del sopar.
Els xefs José Yañez de Casa Hidalgo i Xavier Franco de L'Artemisa ambdós de Sitges van elaborar el plat que va donar inici al sopar, l’Oriol Llavina, del Cigró D’or de Vilafranca va cuinar el segon plat i el reconegut i premiat pastisser Oriol Rossell de L’Obrador del Vendrell va ser l'autor de les postres d’aquest sopar.
Les cuines de l’hotel van ser el taller pels tres cuiners i el pastisser que amb molta estima van preparar un menú amb productes de proximitat. Els plats es van maridar amb els vins i escumosos de cellers de referència del Penedès com van ser, Rovellats amb el cava solidari Musicveu, Parés Baltà, Torreblanca i Oriol Rossell.
Va ser un esdeveniment on no va faltar la música ambient durant l’aperitiu amb el Duo Rubio-Franch, dues guitarristes amb renom internacional.
També hi van haver diferents activitats durant el sopar, entre ells el sorteig d’una obra que la família de l’artista Antoni Vives Fierro va cedir de manera altruista per l’ocasió amb la finalitat de recaptar fons per millorar la qualitat de vida dels pacients amb ELA i la via per donar suport a la investigació per a la seva cura, una acció social vinculada a través la Fundació Catalana d'ELA Miquel Valls i l’ Associació catalana d’Afectats d'ELA (Penedès-Garraf) i que va destinar els seus beneficis als equips d'investigació de l'ELA de l'Hospital de Bellvitge.
Mira el vídeo resum de l'esdeveniment: