Eines d'Accessibilitat

Skip to main content

 
Dades clau

  • 9 edicions consolidades
  • Més de 18.700 assistents
  • Més de 33.000 euros a favor d'entitats del territori
  • 87 activitats lligades al musicveu
  • Projecte Solidari
  • El MUSiCVEU s'ha consolidat com una proposta cultural amb valor afegit social i solidari.

  Què és el Festival Solidari MUSiCVEU?

  El MUSiCVEU és un festival solidari de música únic que aplega grups musicals d’estils i posicionaments ben variats, buscant l’excel·lència, amb ànim de promoure la cultura musical en directe al territori i ajudar a promocionar des de grups emergents d’estil més clàssic, fins a acollir reconeguts cantautors i conjunts d'una gran diversitat musical: gòspel, òpera, vocal, recital, teatre musical humorístic, contemporània, havaneres, clàssica...

  I tot amb un clar objectiu solidari. El Musicveu destina part de la seva recaptació obtinguda a projectes solidaris del territori, refermant i impulsant el treball en xarxa per afrontar els nous reptes de futur que es plantegen a la nostra societat.

  Un Festival al Penedès amb una identitat com cap altre

  El Festival Solidari Musicveu, organitzat per la Fundació Pinnae, és un dels principals motors de les arts escèniques a la Vegueria Penedès on la cultura i la solidaritat van de la mà per aconseguir una societat més justa, més inclusiva i més solidària; aquest és el seu segell i el factor que el fa únic i molt especial.

  Any rere any i des del 2015, el MUSiCVEU Festival ha anat creixent. Una de les claus del creixement constant del Festival des del seu naixement són l'activa presència a les xarxes socials, el dinamisme de la seva web i l'equip de gent jove que hi ha darrera, així com els preus molt populars que fan d'aquest festival un espectacle assegurat. Iniciatives com aquesta és la que han fet del MUSICVEU un festival amb un segell molt especial per on ja han passat més de 18.700 persones.

  Amb 9 edicions ja consolidades el Festival Solidari Musicveu s’ha convertit en una cita referent pels amants de la música durant uns mesos de l’any arreu de la Vegueria Penedès.

  Aquesta 10a edició del Festival Solidari Musicveu se celebra del 14 de gener al 20 de juliol del 2024, alguns concerts es duen a terme a l’Espai Cultural del Berger Balaguer de la Fundació Pinnae a Vilafranca del Penedès, però també es celebren en diferents espais socials i culturals de la Vegueria Penedès i en alguns cellers del territori per tal de poder encabir propostes musicals per un públic objectiu més ampli i permetre millors aforaments als esdeveniments.

  Amb la suma de tot es vol aconseguir augmentar l’impacte que té aquest Festival a nivell de territori, mitjançant aquesta promoció de l’acció cultural i social, que permet celebrar i canalitzar a través de la música una acció benèfica per una entitat sense finalitat lucrativa.

  Projecte Solidari

  A la 10a edició del solidari Musicveu fem música solidaria per la cura de l’ELA, en benefici de Miquel Valls, Fundació Catalana d’Ela i CatELA  i aportar el nostre granet de sorra en investigació de la malaltia de l’ELA. Es pretén aconseguir el màxim impacte i difusió a tot el  territori, a través de múltiples i variades activitats culturals i socials que permetin recaptar fons destinats a l’entitat beneficiària.

  Us convidem a participar d’aquesta gran festa de la música amb un caire solidari, que es podran gaudir en escenaris del Penedès, Garraf i enguany com a novetat l'Anoia!

  Les diferents edicions

  • I Edició

   2015

   Primera Edició, el 2015

   El Festival Música i Veu neix l’any 2015 gràcies a la suma de sinèrgies entre la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical al territori. Joventuts Musicals disposava, mitjançant la Xarxa de Músiques de Catalunya, d’un fons d’artistes professionals, i la Fundació Pinnae d’un espai i el bagatge en la gestió cultural per dur a terme un festival amb unes condicions molt òptimes. 

   Amb la voluntat de promocionar els artistes professionals més emergents, va sorgir la idea de crear un cartell que combinés artistes de gran qualitat però menys coneguts pel gran públic amb grups consolidats. Una bona fórmula, única al territori, per donar l’oportunitat a uns artistes amb gran potencial que compartirien cartell al costat de músics reconeguts en el panorama musical actual i que serien l’altaveu de masses d’un magnífic programa ric en estils musicals i atractiu per a totes les edatssobretot de públic familiar.

   La primera edició ja va tenir una bona acollida al territori, sobretot per la seva properesa i interès musical. Un dels aspectes més valorats del Festival des de la primera edició va ser els Meet & Greet entre músics i públic per fer un tast de cava i catànies després de cada concert. 

     Galeria d'imatges
  • II Edició

   2016

   Continuïtat al 2016

   La qualitat musical va pujar un esglaó més i el públic va començar a apuntar l'event a l'agenda cultural del Penedès. L'èxit de la primera edició va fer que aquella segona fos un bon afiançament. 

     Galeria d'imatges
  • III Edició

   2017

   2017

   La bona acollida que el Festival ha tingut durant aquests tres anys, l’ha posicionat com a referent en l’agenda cultural del Penedès durant el primer semestre de l’any, denotant la qualitat de les propostes que aplega. Pel seu escenari han passat artistes de gran prestigi i reconeixement com Monica George, The Sey Sisters i Blaumut. Destaquen Andrea Motis & Chamorro, que hi han actuat des dels seus inicis, amb públic fidel que ja els espera.

   La tercera edició del Festival va incloure dos concerts més en el seu programa, oferint un total de deu actuacions de primer nivell, aconseguint un increment del públic del 18% respecte del 2016. També es va reforçar la difusió en mitjans de comunicació i les xarxes socials, incloent concursos i sortejos que van augmentar considerablement la seva notorietat.

   Cal destacar el caire benèfic que va prendre en aquesta tercera edició el Festival, adquirint el compromís d’aportar una part de la seva recaptació a una entitat social del territori, en aquest cas va ser la Fundació l’Espiga.

   El Festival va seguir oferint el Meet & Greet entre músics i públic per fer un tast de cava i catànies després de cada concert. Un valor afegit molt apreciat pels assistents i que s’ha dut a terme des de la seva primera edició.

   Les millores que cada any s’han implementat al Festival, han estat possible gràcies a l’ajut de diferents patrocinadors i empreses col·laboradores que any rere any han renovat la seva confiança en el Festival. La bona acollida del públic també és una gran motivació i impuls per a la continuïtat de les actuacions. 

     Galeria d'imatges
  • IV Edició

   2018

   Amb tres edicions ja consolidades el festival de Música i Veu s’ha convertit en una cita referent pels amants de la música durant el primer semestre de l’any al Penedès.

   La IV edició del Festival Música i Veu es  es va celebrar del 28 de gener al 8 de Juliol, a l’espai emblemàtic modernista com és el Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

   Amb la vostra ajuda va augmentar l’impacte que té aquest esdeveniment mitjançant la promoció cultural i el llenguatge universal, que és la música. Desitgem que trobeu atractiu aquest projecte que us presentem i us convidem a participar d’aquesta gran festa de la música, i de caire benèfic, que es celebra al Penedès. #musicaiveu  

     Galeria d'imatges

   Descarrega't el Programa

  • V Edició

   2019

   Ja amb quatre edicions a les esquenes, el Festival MUSiCVEU va dur-se a terme durant set mesos, des del 28 de novembre de 2018 al 5 de maig de 2019, a l'escenari del Fòrum Berger Balaguer.

   La V edició va concloure amb un magnífic donatiu a Càritas interparroquial de Vilafranca de 6.943€, després d'uns concerts carregats d'emoció i compromís, duts a terme pels artistes: London Community Gospel Shoir, Coral Laroc, Duo Calíope, Tenors Cia Illuminati, Llol Bertran, In Crescendo, Les anxovetes, Mariona Camats i Joan Chamorro. Gràcies a tots els qui ho vau fer possible!  

     Galeria d'imatges

   Descarrega't el Programa

  • VI Edició

   2020

   PROGRAMA MUSICVEU 2020

   Amb les experiències escèniques i les sensacions d’un gran festival, hem finalitzat la sisena edició del MUSiCVEU.

   Enguany, la programació del festival s’ha vist alterada per la pandèmia de la COVID-19 que durant l’estat d’alarma va haver de posposar la programació prevista durant els mesos de març, abril i maig, però lluny d’aturar la seva programació, el Festival MUSiCVEU no va voler renunciar a ser un dels principals motors de les arts escèniques a la Vegueria Penedès i per això, el 23 d’agost va aixecar novament el teló amb total al concert de l’Andrea Motis als jardins del Mirador de les Caves (Subirats), sent un dels pocs festivals d'estiu que s’han celebrat enguany al Penedès.

   El calendari del MUSiCVEU es va allargar fins a finalitzar la programació prevista  i els dos darrers concerts s’han celebrat a l’auditori Fòrum Berger Balaguer, reduint l’aforament i extremant totes les mesures de seguretat que han estat dictades pel govern.

   La sisena edició va concloure amb el lliurament d’un xec solidari a l'entitat "AmpertMai no caminaràs sol”, amb una quantitat recaptada de 3.370,30€, que l’entitat invertirà en la millora de qualitat del malalt oncològic.

   Gràcies al públic per recolzar-nos un any més i moltes gràcies també als patrocinadors, col·laboradors, als artistes, a les companyies participants i a la Fundació Pinnae, per fer possible els èxits del MUSiCVEU Festival.

     Galeria d'imatges

   Descarrega't el Programa

  • VII Edició

   2021

   La darrera edició del Festival va programar un total de 10 actuacions, aconseguint un increment de públic d’un 20%, arribant a un total de 2.396 persones. Reforçant la difusió en mitjans de comunicació i xarxes socials, incloent concursos i sortejos, va fer augmentar de forma notable la seva resposta i presència. 

   Cal destacar el caire benèfic que té el Festival, adquirint el compromís d’aportar part de la seva recaptació a una entitat social del territori que, en la darrera edició, va ser al Rebost Solidari de l’Associació Ressò de Vilafranca, que ofereix aliments a les famílies en risc d’exclusió social del municipi. 

     Galeria d'imatges

   Descarrega't el Programa

  • VIII Edició

   2022

   La darrera edició del Festival va programar un total de 11 actuacions musicals i 3 xerrades, aconseguint un increment de públic de més d'un 40% i arribant al voltant d'unes 4.000 persones en activitats vinculades al musicveu. Reforçant la difusió en mitjans de comunicació i xarxes socials, incloent concursos i sortejos, va fer augmentar de forma notable la seva resposta i presència.

   Aquesta edició va seguir obrint el Festival Solidari en espais cedits per diferents entitats i empreses. Aquests espais de major capacitat, han permès aplegar a més públic i, per tant, fer arribar la cultura solidària a més gent.

   El 8è musicveu va ser solidari amb el Programa Junts per l'Alzheimer i altres demències de les associacions TIÁM i LLAMBRUSCA. 

     Galeria d'imatges

   Descarrega't el Programa

  • IX Edició

   2023

   La 9a edició del Festival va programar un total de 13 actuacions musicals i 2 activitats paral·les, més de 5000 persones han participat i gaudit amb la programació del Festival Musicveu durant set mesos d’aquesta gran festa de la música, la cultura i la divulgació en diversos espais emblemàtics del Penedès i del  Garraf. El Musicveu Solidari, és un dels principals motors de les arts escèniques a la Vegueria Penedès i un dels més importants de tot l’Estat per la seva vocació social.

   Mesos plens de música, experiències i emocions culturals i enoturístiques que s’han complementat amb una caminada solidària, un sopar solidari, un espectacle infantil i xerrades sobre salut i hàbits saludables que també programa el Musicveu.

   Aquesta edició va destinar els seus beneficis a la Fundació Amics Joan Petit nens amb càncer.

     Galeria d'imatges

   Descarrega't el Programa