Dades clau

  • 8 edicions consolidades
  • Més de 14.000 assistents
  • 19.380 euros a favor d'entitats del territori
  • 74 concerts i 4 activitats lligades al musicveu
  • El MUSiCVEU s'ha consolidat com una proposta cultural amb valor afegit social i solidari a la Vegueria Penedès.
  • 9 mesos d'actuacions a cada edició

Què és el Festival MUSiCVEU?

El MUSiCVEU és un festival de música únic que aplega grups musicals d’estils i posicionaments ben variats, buscant l’excel·lència, amb ànim de promoure la cultura musical en directe al territori i ajudar a promocionar des de grups emergents d’estil més clàssic, fins a acollir reconeguts cantautors i conjunts d'una gran diversitat musical: Gòspel, òpera, vocal, recital, teatre musical humorístic, contemporània, havaneres, clàssica....

Any rere any i des del 2015, el MUSiCVEU Festival ha anat creixent. Una de les claus del creixement constant del Festival des del seu naixement són l'activa presència a les xarxes socials, el dinamisme de la seva web i l'equip de gent jove que hi ha darrera, així com els preus molt populars que fan d'aquest festival un espectacle assegurat. Iniciatives com aquesta és la que han fet del MUSICVEU un festival amb un segell molt especial per on ja han passat més de 15.000 persones.

Un Festival al Penedès amb una identitat com cap altre

El MUSiCVEU ha omplert un any més de música i solidaritat el gran Penedès amb 9 mesos d'actuacions al Fòrum Berger Balaguer i diferents espais.

A banda de la música, el festival Musicveu ha complementat la seva oferta amb visites enoturístiques als cellers on s'han realitzat les actuacions i el Musictast, una proposta gastronòmica by Cal Blay que s'ha ofert després d’alguns concerts.

Una de les activitats complementàries per donar visibilitat a l'acció social del festival és l'organització de tres xerrades sobre salut mental i benestar emocional, a càrrec de diferents professionals de cada àmbit.

PROJECTE SOLIDARI

Com totes les edicions anteriors, Musicveu destina part de la seva recaptació obtinguda a projectes solidaris, refermant i impulsant el treball en xarxa per afrontar els nous reptes de futur que es plantegen a la nostra societat. Un dels col·lectius que ha patit grans dificultats en la pandèmia i que té força mancances en la seva recuperació és el teixit de Gent Gran i la gran malaltia que l’envolta: l’Alzheimer. Per això, aquesta 8a edició, el Musicveu destinarà la seva acció social en benefici del Programa Junts per l’Alzheimer i altres demències de l’Associació TIÁM i l’Associació Llambrusca, ambdues entitats sense ànim de lucre de Vilafranca del Penedès que treballen per oferir una millor qualitat de vida i suport a les famílies dels afectats d’Alzheimer i altres malalties associades. A més a més, el festival va destinar 1 euro per persona assistent al seu primer concert de Ginestà a La Marató de TV3.

Ja s'està treballant en la novena edició amb noves activitats i una programació de luxe!

Les diferents edicions

 • I Edició

  2015

  Primera Edició, el 2015

  El Festival Música i Veu neix l’any 2015 gràcies a la suma de sinèrgies entre la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical al territori. Joventuts Musicals disposava, mitjançant la Xarxa de Músiques de Catalunya, d’un fons d’artistes professionals, i la Fundació Pinnae d’un espai i el bagatge en la gestió cultural per dur a terme un festival amb unes condicions molt òptimes. 

  Amb la voluntat de promocionar els artistes professionals més emergents, va sorgir la idea de crear un cartell que combinés artistes de gran qualitat però menys coneguts pel gran públic amb grups consolidats. Una bona fórmula, única al territori, per donar l’oportunitat a uns artistes amb gran potencial que compartirien cartell al costat de músics reconeguts en el panorama musical actual i que serien l’altaveu de masses d’un magnífic programa ric en estils musicals i atractiu per a totes les edatssobretot de públic familiar.

  La primera edició ja va tenir una bona acollida al territori, sobretot per la seva properesa i interès musical. Un dels aspectes més valorats del Festival des de la primera edició va ser els Meet & Greet entre músics i públic per fer un tast de cava i catànies després de cada concert. 

    Galeria d'imatges
 • II Edició

  2016

  Continuïtat al 2016

  La qualitat musical va pujar un esglaó més i el públic va començar a apuntar l'event a l'agenda cultural del Penedès. L'èxit de la primera edició va fer que aquella segona fos un bon afiançament. 

    Galeria d'imatges
 • III Edició

  2017

  2017

  La bona acollida que el Festival ha tingut durant aquests tres anys, l’ha posicionat com a referent en l’agenda cultural del Penedès durant el primer semestre de l’any, denotant la qualitat de les propostes que aplega. Pel seu escenari han passat artistes de gran prestigi i reconeixement com Monica George, The Sey Sisters i Blaumut. Destaquen Andrea Motis & Chamorro, que hi han actuat des dels seus inicis, amb públic fidel que ja els espera.

  La tercera edició del Festival va incloure dos concerts més en el seu programa, oferint un total de deu actuacions de primer nivell, aconseguint un increment del públic del 18% respecte del 2016. També es va reforçar la difusió en mitjans de comunicació i les xarxes socials, incloent concursos i sortejos que van augmentar considerablement la seva notorietat.

  Cal destacar el caire benèfic que va prendre en aquesta tercera edició el Festival, adquirint el compromís d’aportar una part de la seva recaptació a una entitat social del territori, en aquest cas va ser la Fundació l’Espiga.

  El Festival va seguir oferint el Meet & Greet entre músics i públic per fer un tast de cava i catànies després de cada concert. Un valor afegit molt apreciat pels assistents i que s’ha dut a terme des de la seva primera edició.

  Les millores que cada any s’han implementat al Festival, han estat possible gràcies a l’ajut de diferents patrocinadors i empreses col·laboradores que any rere any han renovat la seva confiança en el Festival. La bona acollida del públic també és una gran motivació i impuls per a la continuïtat de les actuacions. 

    Galeria d'imatges
 • IV Edició

  2018

  Amb tres edicions ja consolidades el festival de Música i Veu s’ha convertit en una cita referent pels amants de la música durant el primer semestre de l’any al Penedès.

  La IV edició del Festival Música i Veu es  es va celebrar del 28 de gener al 8 de Juliol, a l’espai emblemàtic modernista com és el Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

  Amb la vostra ajuda va augmentar l’impacte que té aquest esdeveniment mitjançant la promoció cultural i el llenguatge universal, que és la música. Desitgem que trobeu atractiu aquest projecte que us presentem i us convidem a participar d’aquesta gran festa de la música, i de caire benèfic, que es celebra al Penedès. #musicaiveu  

    Galeria d'imatges

  Descarrega't el Programa

 • V Edició

  2019

  Ja amb quatre edicions a les esquenes, el Festival MUSiCVEU va dur-se a terme durant set mesos, des del 28 de novembre de 2018 al 5 de maig de 2019, a l'escenari del Fòrum Berger Balaguer.

  La V edició va concloure amb un magnífic donatiu a Càritas interparroquial de Vilafranca de 6.943€, després d'uns concerts carregats d'emoció i compromís, duts a terme pels artistes: London Community Gospel Shoir, Coral Laroc, Duo Calíope, Tenors Cia Illuminati, Llol Bertran, In Crescendo, Les anxovetes, Mariona Camats i Joan Chamorro. Gràcies a tots els qui ho vau fer possible!  

    Galeria d'imatges

  Descarrega't el Programa

 • VI Edició

  2020

  PROGRAMA MUSICVEU 2020

  Amb les experiències escèniques i les sensacions d’un gran festival, hem finalitzat la sisena edició del MUSiCVEU.

  Enguany, la programació del festival s’ha vist alterada per la pandèmia de la COVID-19 que durant l’estat d’alarma va haver de posposar la programació prevista durant els mesos de març, abril i maig, però lluny d’aturar la seva programació, el Festival MUSiCVEU no va voler renunciar a ser un dels principals motors de les arts escèniques a la Vegueria Penedès i per això, el 23 d’agost va aixecar novament el teló amb total al concert de l’Andrea Motis als jardins del Mirador de les Caves (Subirats), sent un dels pocs festivals d'estiu que s’han celebrat enguany al Penedès.

  El calendari del MUSiCVEU es va allargar fins a finalitzar la programació prevista  i els dos darrers concerts s’han celebrat a l’auditori Fòrum Berger Balaguer, reduint l’aforament i extremant totes les mesures de seguretat que han estat dictades pel govern.

  La sisena edició va concloure amb el lliurament d’un xec solidari a l'entitat "AmpertMai no caminaràs sol”, amb una quantitat recaptada de 3.370,30€, que l’entitat invertirà en la millora de qualitat del malalt oncològic.

  Gràcies al públic per recolzar-nos un any més i moltes gràcies també als patrocinadors, col·laboradors, als artistes, a les companyies participants i a la Fundació Pinnae, per fer possible els èxits del MUSiCVEU Festival.

    Galeria d'imatges

  Descarrega't el Programa

 • VII Edició

  2021

  La darrera edició del Festival va programar un total de 10 actuacions, aconseguint un increment de públic d’un 20%, arribant a un total de 2.396 persones. Reforçant la difusió en mitjans de comunicació i xarxes socials, incloent concursos i sortejos, va fer augmentar de forma notable la seva resposta i presència. 

  Cal destacar el caire benèfic que té el Festival, adquirint el compromís d’aportar part de la seva recaptació a una entitat social del territori que, en la darrera edició, va ser al Rebost Solidari de l’Associació Ressò de Vilafranca, que ofereix aliments a les famílies en risc d’exclusió social del municipi. 

    Galeria d'imatges

  Descarrega't el Programa

 • VIII Edició

  2022

  La darrera edició del Festival va programar un total de 11 actuacions musicals i 3 xerrades, aconseguint un increment de públic de més d'un 40% i arribant al voltant d'unes 4.000 persones en activitats vinculades al musicveu. Reforçant la difusió en mitjans de comunicació i xarxes socials, incloent concursos i sortejos, va fer augmentar de forma notable la seva resposta i presència.

  Aquesta edició va seguir obrint el Festival Solidari en espais cedits per diferents entitats i empreses. Aquests espais de major capacitat, han permès aplegar a més públic i, per tant, fer arribar la cultura solidària a més gent.

  El 8è musicveu va ser solidari amb el Programa Junts per l'Alzheimer i altres demències de les associacions TIÁM i LLAMBRUSCA. 

    Galeria d'imatges

  Descarrega't el Programa

Seguiu-nos

En benefici de:

Contacte

Organització

Fundació Pinnae
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Premsa - Web

Galamedia - Carles Gala 
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
669796808

Copyright © 2019 Festival MUSiCVEU - Vilafranca del Penedès.
Tots els drets reservats. Fundació Pinnae.

Subscriu-te

Apunta't a la nostra llista i et mantindrem informat sobre totes les activitats culturals