Un any més, sumant Solidaritat i Cultura

Objectius i recorregut per la història del Festival

Dades clau

  • 5 Edicions consolidades
  • Més de 6.000 assistents
  • 9 Concerts de gran nivell
  • 10% social destinat a Caritas interparroquial de Vilafranca
  • 7 Mesos d'actuacions 

¿Què és el Festival #MUSiCVEU?

El Música i Veu és un festival de música únic que aplega grups musicals d’estils i posicionaments ben variats, buscant l'excel·lencia, amb ànim de promoure la cultura musical en directe al territori i ajudar a promocionar des de grups emergents d’estil més clàssic, fins a acollir reconeguts cantautors i conjunts d'una gran varietat musical: Gospel, òpera, vocal, recital, teatre musical humorístic, clàssica i contemporànea, havaneres...

Amb quatre edicions ja consolidades el festival de Música i Veu s’ha convertit en una cita referent pels amants de la música al Penedès. La V edició del Festival Música i Veu se s'ha celebrat del 24 de novembre de 2018 al 5 de maig de 2019 a l’espai emblemàtic modernista com és el Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

Les diferents edicions

V Edició

Ja amb quatre edicions a les esquenes, el Festival MUSiCVEU va dur-se a terme durant set mesos, des del 28 de novembre de 2018 al 5 de maig de 2019, a l'escenari del Fòrum Berger Balaguer.

La V edició va concloure amb un magnífic donatiu a Càritas interparroquial de Vilafranca de 6.943€, després d'uns concerts carregats d'emoció i compromís, duts a terme pels artistes: London Community Gospel Shoir, Coral Laroc, Duo Calíope, Tenors Cia Illuminati, Llol Bertran, In Crescendo, Les anxovetes, Mariona Camats i Joan Chamorro. Gràcies a tots els qui ho vau fer possible!  

IV Edició

Amb tres edicions ja consolidades el festival de Música i Veu s’ha convertit en una cita referent pels amants de la música durant el primer semestre de l’any al Penedès.

La IV edició del Festival Música i Veu es  es va celebrar del 28 de gener al 8 de Juliol, a l’espai emblemàtic modernista com és el Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

Amb la vostra ajuda va augmentar l’impacte que té aquest esdeveniment mitjançant la promoció cultural i el llenguatge universal, que és la música. Desitgem que trobeu atractiu aquest projecte que us presentem i us convidem a participar d’aquesta gran festa de la música, i de caire benèfic, que es celebra al Penedès. #musicaiveu  

 

III Edició

2017La bona acollida que el Festival ha tingut durant aquests tres anys, l’ha posicionat com a referent en l’agenda cultural del Penedès durant el primer semestre de l’any, denotant la qualitat de les propostes que aplega. Pel seu escenari han passat artistes de gran prestigi i reconeixement com Monica George, The Sey Sisters i Blaumut. Destaquen Andrea Motis & Chamorro, que hi han actuat des dels seus inicis, amb públic fidel que ja els espera.

La tercera edició del Festival va incloure dos concerts més en el seu programa, oferint un total de deu actuacions de primer nivell, aconseguint un increment del públic del 18% respecte del 2016. També es va reforçar la difusió en mitjans de comunicació i les xarxes socials, incloent concursos i sortejos que van augmentar considerablement la seva notorietat.

Cal destacar el caire benèfic que va prendre en aquesta tercera edició el Festival, adquirint el compromís d’aportar una part de la seva recaptació a una entitat social del territori, en aquest cas va ser la Fundació l’Espiga.

El Festival va seguir oferint el Meet & Greet entre músics i públic per fer un tast de cava i catànies després de cada concert. Un valor afegit molt apreciat pels assistents i que s’ha dut a terme des de la seva primera edició.

Les millores que cada any s’han implementat al Festival, han estat possible gràcies a l’ajut de diferents patrocinadors i empreses col·laboradores que any rere any han renovat la seva confiança en el Festival. La bona acollida del públic també és una gran motivació i impuls per a la continuïtat de les actuacions. 

Continuïtat al 2016

La qualitat musical va pujar un esglaó més i el públic va començar a apuntar l'event a l'agenda cultural del Penedès. L'èxit de la primera edició va fer que aquella segona fos un bon afiançament. 

Primera Edició, el 2015

El Festival Música i Veu neix l’any 2015 gràcies a la suma de sinèrgies entre la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical al territori. Joventuts Musicals disposava, mitjançant la Xarxa de Músiques de Catalunya, d’un fons d’artistes professionals, i la Fundació Pinnae d’un espai i el bagatge en la gestió cultural per dur a terme un festival amb unes condicions molt òptimes. 

Amb la voluntat de promocionar els artistes professionals més emergents, va sorgir la idea de crear un cartell que combinés artistes de gran qualitat però menys coneguts pel gran públic amb grups consolidats. Una bona fórmula, única al territori, per donar l’oportunitat a uns artistes amb gran potencial que compartirien cartell al costat de músics reconeguts en el panorama musical actual i que serien l’altaveu de masses d’un magnífic programa ric en estils musicals i atractiu per a totes les edats, sobretot de públic familiar.

La primera edició ja va tenir una bona acollida al territori, sobretot per la seva properesa i interès musical. Un dels aspectes més valorats del Festival des de la primera edició va ser els Meet & Greet entre músics i públic per fer un tast de cava i catànies després de cada concert.