Notícies i Blog del Festival

Segueix l'actualitat

Encetem el mes de juny i el Festival MUSiCVEU encara la recta final amb els dos últims concerts. Per l’escenari del Fòrum Berger Balaguer hem passat cinc mesos on hem pogut gaudir de grans artistes i concerts.  Ara és el torn de les dues últimes propostes del mes de juny i juliol, que posaran punt final a una edició del Festival de la qual n’estem molt contents pel seu resultat.

El 10 de juny gala lírica amb Mercedes Gancedo & Beatriz González

De la mà de la soprano Mercedes Gancedo acompanyada pel piano de Beatriz González, ens oferiran un concert que es convertirà en un viatge d’anada i tornada entre casa nostre i l’Amèrica Llatina. La soprano argentina, reconeguda a nivell internacional per haver actuat en els grans teatres d’òpera d’arreu, inclourà en el seu repertori peces d’autors de Cuba, Argentina, Brasil, Colòmbia i Espanya. Amb aquest recital líric ens descobrirà un món d’influències i préstecs musicals que serveixen per acostar musicalment les dues ribes del mar atlàntic.

Mercedes Gancedo va debutar amb només 18 anys interpretant el paper de Despina en l’òpera Cosi Fan Tutte, i des de llavors ha actuat en els principals festivals lírics i sales de concert del país com el Festival Castell de Perelada, el Festival d’Estiu de Calella, el Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu. El pròxim diumenge serà una oportunitat imperdible per escoltar una de les veus amb més talent a Catalunya.

8 de juliol: Marco Mezquida i Celeste Arias

La clausura del festival anirà a càrrec de la unió de dos talents com Marco Mezquida i Celeste Arias, que promet ser de molta alta intensitat.

Ens presentaran el seu últim treball d’estudi Llunàtics, un àlbum inspirat en les fases de la lluna i les emocions que provoquen. En el concert entrellaçaran temes propis amb temes d’artistes coneguts d’influències folk, jazz, música clàssica i pop com Glenn Miller, Ernesto Lecuona i també Mecano. No us perdeu tampoc la part escenogràfica de l’espectacle amb les projeccions en directe del pintor i artista plàstic Txema Rico, que ens portaran per paisatges llunàtics plens de bellesa i complicitat.

L’últim concert de la IV edició del Festival MUSiCVEU arriba en plena celebració del Festival Vijazz. Una oportunitat perfecte per obrir l’auditori del Fòrum Berger Balaguer als visitants d’arreu i que puguin gaudir d’un gran concert amb músics d’influències jazzístiques com són en Marco Mezquída i la Celeste Arias.