Notícies i Blog del Festival

Segueix l'actualitat

Al més de maig, per l'escenari del Fòrum Berger Balaguer a Vilafranca del Penedès, hi passaran dues propostes ben consolidades i amb una notòria trajectòria musical que presentaran els seus nous espectacles davant del públic del Festival. En primer lloc, el 13 de maig serà el torn per la Judit Neddermann artista que, tot i la seva joventut, és una de les veus amb més personalitat i carisma de l'escena de cantautors catalans. La cantautora de Vilassar de Mar presentarà el seu nou treball d'estudi 'Nua', un espectacle on es podrà gaudir de les seves cançons i la seva veu més pura i intimista. El 27 de maig tindrem l'oportunitat de veure el nou espectacle "Un far per tornar a casa" del Grup Xató. Una proposta que trasnforma la cantada d'havaneres i de cançons de taverna en un espectacle on s'inclou la dansa i la poesia. 

 

13 de maig a les 19h: Judit Neddermann presenta el seu tercer disc "Nua": 
Dins el panorama de cantautors catalans, la Judit Neddermann destaca per la seva personalitat i timbre de veu únics que l'ha portada cap a una llarga i exitosa trajectòria musical tant a casa nostre com a fora. Amb els seus dos primers treballs d'estudi, "Tot el que he vist" (Temps Record, 2014) i "Un segon" (Satélite K, 2016) ha estat reconeguda i premiada fins a assolir la maduresa musical. Tot i la seva joventut, en el seu tercer àlbum "Nua", s'obre a cantar i compartir les seves vivències més personals. En aquest concert del Festival, vindrà acompanyada del guitarrista Adrià Plana. Un espectacle molt esperat on es podrà gaudir d'una Neddermann en el seu estat més pur i intimista. 
 
27540700 1251858024914506 4705447532602303919 n


27 de maig a les 19h: Grup Xató presenta nou espectacle "Un far per tornar" amb cant i dansa
Units per la passió per la música i pel cant de taverna, el Grup Xató neix a Vilafranca del Penedès de la mà de quatre músics. Actualment la formació inclou a Joan Parellada (tenor), Jordi González (baríton i direcció musical), Anna Peret (acordió) i Ramón Sol (veu baixa i guitarra). Al llarg de la seva trajectòria han anat desenvolupant un estil propi amb unes veus i una sonoritat característiques i diferenciades, sense deixar de banda les principals fonts del món de l'havanera. En l'espectacle preparat pel Festival, es farà una cantada diferent i molt especial que vol il·luminar les nostres havaneres i cants de taverna més populars amb danses, poemes, músiques i veus. 
 
Grup Xato03

Un festival amb segell únic i sentit inclusiu en la societat: 
El Festival Música i Veu neix l’any 2015 gràcies a la suma de sinergies entre la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical al territori. Amb la voluntat de promocionar els artistes professionals més emergents, va sorgir la idea de crear un cartell que combinés artistes de gran prestigi amb grups consolidats. Una bona fórmula, única al territori, que en la seva quarta edició ja ha esdevingut una proposta consolidada en el territori i atractiva per a totes les edats, sobretot el públic familiar. 

Una de les senyes d'identitat del festival és l'aire benèfic que es va impulsar a partir de l'any 2017, destinant part de la recaptació de les entrades a projectes solidaris. Enguany, el 10% de la recaptació es destina a programes d'ajuda a l'alimentació infantil, portats a terme per la Creu Roja de l'Alt Penedès. A més en acabar cada concert, artistes i públic es troben en el meet&greet, un moment per degustar una copa de cava i un tast de catànies, una oportunitat única per conversar i conèixer els artistes que actuen en el Festival. 
 
creurojapenedes
 

Les entrades per a tots els concerts estan disponibles a través del portal online de la Fundació Pinnae a Topticket.cat 


Coneix més sobre el programa de la Creu Roja de l'Alt Penedès fent clic a l'enllaç