Notícies i Blog del Festival

Segueix l'actualitat

A poc a poc, any rere any des del 2015 el festival Música i Veu ha anat creixent fins podríem dir, arribar a una etapa de maduresa en la tercera edició de l’any 2017. Una de les claus del creixement constant del Festival Música i Veu des del seu naixement són una activa presència a les xarxes socials i la promoció dels concerts a través de promocions i fantàstics avantatges pels assistents. En la passada edició, per exemple, es van sortejar CD’s dels artistes que hi han actuat i una vintena d’afortunats van poder gaudir d’un sopar al restaurant Cèntric de Vilafranca. Iniciatives com aquesta és la que han fet del música i veu un festival amb un segell molt especial per on ja han passat més de 3.500 persones de públic assistent i on l’assistència als concerts frega el cartell de “complet” en tots els concerts.

Diferents estils musicals per a tothom

Però sobretot el gran cartell és el que ha convertit el Festival en un a cita important al Penedès. En la passada edició, que va començar el 22 de gener, van destacar el blues i el jazz en les actuacions de Joan Chamorro, Andrea Motis i Josep Traver i la Big Mama Quartet, dos dels referents catalans d’aquest estil musical. Els pianos de Serrat sense Serrat van emocionar als assistents amb les versions de temes tan llegendaris com Mediterráneo; i capítol a part mereixen The Sey Sisters: les tres germanes africanes van oferir un concert ple de vitalitat que va alçar al públic de les butaques per cantar i ballar, en el que es va convertir en una celebració del ritme.

La música clàssica també va tenir un paper molt important en aquest tercer Música i Veu. Cal destacar la gran resposta que van tenir entre el públic jove aquests concerts, que oferien l’entrada lliure als menors de 12 anys per tal d’introduir als més petits en un estil musical no habitual per a ells. També destaca la Gran Gala Lírica del 4 de juny, on la veu de la mezzosoprano Cristina Segura i el piano de Josep Surinyac van brindar un dels moments més màgics de l’edició d’enguany.

L’organització del festival va valorar molt positivament la tercera edició on els organitzadors van destacar la creixent repercussió del festival als mitjans de comunicació i la gran presència de gent de fora de la ciutat als diferents concerts. Un públic familiar i jove ha omplert els deu concerts del festival, que han combinat a la perfecció músics consolidats amb grups emergents que donaran molt que parlar al llarg dels pròxims anys.