Montse Rios, piano

CONCERT-PRESENTACIÓ DEL DISC
“L’ESCOLA CATALANA DEL PIANO. ELS COMPOSITORS OBLIDATS”

27 de setembre de 2020 | 19.00h

La pianista Montse Rios i Rallé, nascuda a Vilafranca del Penedès, presenta aquest treball discogràfic fruit de la recerca de partitures inèdites de compositors catalans dels segles XIX i XX. A partir de Pere Tintorer i el seu deixeble Joan Baptista Pujol es va anar creant una escola de pianistes catalans que tenen en comú el triple vessant de compositors, intèrprets i pedagogs. Les relacions amb els principals centres musicals del moment com París i Brussel·les van propiciar que aquests músics rebessin unes influències i coneixements cabdals per formar bons músics a casa nostra.

Malauradament, moltes de les seves composicions resten oblidades als arxius i molt de tant en tant els intèrprets tornen a donar-les vida de nou. Aquest és el sentit d’aquest enregistrament. Montse Rios ha fet concerts com a solista i en grups de cambra; forma part del Trio Vinea i ha col·laborat en diversos espectacles com Milonga a dues veus amb música d’Astor Piazzolla i la dansa de Beatriz Souza; Hivernacle, un espectacle de poesia i piano amb l’actriu María Rodríguez i No em toquis els boleros, amb l’actor Toni Regueiro.

Ha publicat els treballs discogràfics Músiques Modernistes (2006) i El piano en el Romanticisme Europeu (2009).

La seva tasca pedagògica l’ha desenvolupat al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, al Conservatori Professional de Música de Tarragona i a l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet de Vilafranca, on treballa actualment.

Forma part del jurat del Premi de Composició d’obres per a piano Maria Dolors Calvet, que presideix el compositor Josep Soler i Sardà.

La presentació del disc anirà a càrrec del periodista i divulgador David Puertas.

FORMACIÓ
Montse Rios, piano

Preu: 8€ 

Seguiu-nos

Organitza

pinnaefundaciopositiu 200

En benefici de

Logo AMPERT

Contacte

Organització

Fundació Pinnae
93 891 65 52 Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Premsa - Web

Qualiavins - Fina Soler Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
633 329 467

Subscriu-te

Apunta't a la nostra llista i et mantindrem informat sobre totes les activitats culturals

Copyright © 2019 Festival MUSiCVEU - Vilafranca del Penedès. Tots els drets reservats.  Qualiavins .

Un web de TERRABIT,SL